(S)GermanStyle.pl
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Zrób swojego Trabanta! Wartburgi - konkretnie i z zajawką

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.1] Wydech
Autor Wiadomość
Sqall 


DDR: Janosikowóz
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 26 Paź 2007
Posty: 901
Skąd: Mińsk Mazowiecki
Wysłany: 2013-11-07, 11:48   [1.1] Wydech

Siemano,

Zabieram się za budowy wydechu. Jaką średnice rury najlepiej dać żeby to miało sens przy 1.1. Nie potrzebuje poprawy osiągów, a schowania go.

Dawać jakieś strumienice czy coś takiego? 1/2 tłumiki? Doradźcie coś.

Musi być kwasówka czy da rade normalny + do ocynku oddać? I tak nim przywalę gdzieś więc mi nierdzewni szkoda (+nie mam jak spawać jej)

Pozdro
 
 
 
j3drus 


DDR: Polo Turbo
Wiek: 31
Dołączył: 10 Lis 2008
Posty: 81
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2013-11-07, 14:01   

W kwestii doboru średnicy i tłumików pytaj raczej na forach tuningowych, bo to nie jest takie proste ;)
Osobiście robiłbym wydech z nierdzewki, bo rdza mnie wqurwia. To nie jest jakiś kosmicznie drogi materiał. Podobno można to pospawać normalnym migiem pod warunkiem odpowiedniego drutu i argonu w butli, wiadomo że spawy nie wyjdą tak estetyczne jak przy spawaniu Tigiem zresztą kto będzie trampka od spodu oglądał ;D Tak będę spawał wydech u siebie zobaczymy jak to wyjdzie ;)
 
 
 
Maciek 


DDR: 1.1
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 231
Skąd: Bielsko biała
Wysłany: 2013-11-07, 17:35   

Nierdzewkę i kwasówkę pospawasz najzwyklejszym migomatem ale spaw będzie rdzewiał. A jakie macie propozycję jak ominąć jaskółkę? Wspawać rurę na przelot ja w 601? myślałem nad zmniejszeniem jej wysokości miedzy mocowaniami sanek ale nie wiem co na to pan diagnosta na przeglądzie.
_________________
http://www.youtube.com/watch?v=RuqBvK2uKZ4
 
 
 
Ponti89 


DDR: 2.0 16V.....601 look
Wiek: 32
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 160
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2013-11-07, 19:06   

chyba najpewniej i nabezpieczniej byłoby wspawanie rury większej średnicy a potem wydech w to przełożyć :) ja przynajmniej bede tak robić :)
_________________

 
 
 
Bross 
New 353 injection


DDR: 601Limousine 1971'
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 667
Skąd: a ze Ślůnska jestech
Wysłany: 2013-11-11, 20:45   

A czemu nie dać rury o większej średnicy i ją lekko ścisnąć na płasko? tak co by pod jaskółką ładnie się mieściła. ?
_________________
 
 
 
Sqall 


DDR: Janosikowóz
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 26 Paź 2007
Posty: 901
Skąd: Mińsk Mazowiecki
Wysłany: 2013-11-11, 22:11   

Przecież tak jest oryginalnie... dla mnie za nisko.
 
 
 
Bross 
New 353 injection


DDR: 601Limousine 1971'
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 667
Skąd: a ze Ślůnska jestech
Wysłany: 2013-11-11, 23:21   

Nie pamiętam jak ma oryginał minęło sporo lat...stary już jestem :D
_________________
 
 
 
Sqall 


DDR: Janosikowóz
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 26 Paź 2007
Posty: 901
Skąd: Mińsk Mazowiecki
Wysłany: 2014-04-10, 10:56   

Ludzie, ponawiam pytanie. Czy na jednym tłumiku bedzie bardzo przewalone? Do tego czy ktoś kiedyś upią wydech na sztywno do budy tylko dał siatke za silnikiem? Co myślicie?
 
 
 
Leoadko 
Leo


DDR: 1.1
Pomógł: 1 raz
Wiek: 28
Dołączył: 22 Lis 2011
Posty: 42
Skąd: Koźmin Wielkopolski
Wysłany: 2014-04-10, 14:38   

Ja zbudowalem sam wydech do 1.6 . puszka jedna ale podwieszony na gumach. Głośno, nie głośno - pojęcie względne. Trochę sobie ryczy, ale chyba bez przesady.
 
 
 
Sqall 


DDR: Janosikowóz
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 26 Paź 2007
Posty: 901
Skąd: Mińsk Mazowiecki
Wysłany: 2014-04-10, 16:38   

Od czego dorwe dłumik zeby był wysokosci progu najlepiej? :)
 
 
 
Zdunsky 


DDR: 1.1
Pomógł: 1 raz
Wiek: 36
Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 238
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-04-10, 22:57   

Zobacz sobie od Poloneza truck. Tam zdaje sie jest zajefajnie płaski i w miare krótki tylko, że rurki trzeba dospawać po swojemu.
_________________
Jedzie dorożka, dzwonek dzwoni zgadnij panie ile koni.
 
 
 
bRq 
Trampolina.info


DDR: Trampolina.info
Wiek: 36
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 1331
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2014-09-19, 01:26   

Nie jest za bardzo plaski ;)
Wstaw 2 tlumiki srodkowe od Polo 86C, one maja mniejsza srednice niz Polonez/Fiat i bedziesz mial to:
https://www.youtube.com/w...n3BU1aJ620&t=29
_________________
www.Trampolina.info
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12