Przesunięty przez: J.J. 2011-12-17, 00:33 |
butelkowe kombi TiToTraB! :) |
Autor |
Wiadomość |
TiTo
rozdmuchiwacz
DDR: 1.1 kombi
|
Wysłany: 2007-08-10, 01:31 butelkowe kombi TiToTraB! :)
|
|
|
czesc jestem tytus swoja przygode z trabantami zaczałem nie cały rok temu własciwie rok bedzie we wrzesniu. Zawsze chciałem miec stare kultowe autko lubie stare samochodziki:)
zaczałem wiec przegladac ogłoszenia róznych aut a w miedzy czsie powstawał projekt trabanta kolegi Skiboba (ma wisniowe polo sedan na lekkiej glebie czanych felgach wprawdzie oryginalnych i jest troche stylizowany na zweija) Powoli obserwowałem jego postepy w trabie i doszedłem do wniosku ze moze i dla mnie czas na trabanta :)
zaczarowany magia trabika postanowiłem kupic sobie takie cacko. jedynym szkopułem był brak pieniedzy mogłem kupic auto z ogłoszenia ale nie miałem za co a chciałem juz go miec:) dowiedziawszy sie informacji o komisie i składzie czesci trabantów na ul.łowickiej w bydgoszczy udałem sie za swym trabim .na placu wygladajacym jak małe złomowisko stały trabanty wartburgi patrzyłem na traby i zaden nie zwrócił mojej uwagi (dodam tylko ze wtedy nie miałem jeszcze swiadomosci klimatu dwusówa dlatego mam poloniusza ta magia dopadła mnie dopiero na Zwickau ale bedzie i jeszcze dwusów tez :)
wkońcu obejrzawszy wszystkie traby opukawszy je wybrałem najzdrowszego kombi z człego placu miał byc pewniakiem jak mÓwił Jaras własciciel placu jedymm mankamentem był lekko zgnity tylki pas,
fak zapalił odrazu podobno po 3 miesiecznym staniu. jaskółke miał zdrowa (przynajmniej jak pukałe w spód była w porzadku)progi tez podłoga wydawała sie byc nie az taka straszna.postanowiłem kupic . cena az 500 zł była bardzo zadowalajaca....
no i zaczeło sie przez pierwsze pół roku jedziłem sobie trabikiem zbierajac kase na remoncik i powoli rozbierajac autko w mym monster garazu:) w trakcie prac okazało sie ze nie jest tak ładnie jak sie zapowiadało z reszta zobaczcie sami :)
, , , , ,
,, , ,
, , , , , , , , , , , , , , , ,
tak wygladał mój trabi w trakcie rozbiurki, okazało sie ze pewniak to on nie jest,
z kazda nastepna dziura nabierałem wątpliwosci czy jeszcze go robic, miałem mysli ze moze poszukam innej budy albo traba, ale jestem za bardzo zrzyty ze sym trabciem, wiele sie juz z nim wydazyło, dlatego nie pozwoliłem mu zeby "zakończył bieg" choc było blisko:) w aucie została wymieniona jaskółka, progi, i nadproza, tylny pas i tylnia klapa, drzwi, maska, grill, lampy jednym słowem prawie wszystko. Ogólnie trabi stylizowany jest na dwusówa. Ma profilowane zderzaki, stare lampy, maske, grill, jest postawiony na felgach szprychowanych 5.5 cala a do reszty wygladu potrzebna jest mu jeszcze gleba ale to wkrótce. Ponadto trabi dostał nowa tapicerke z pomarańczowo-kość słoniowej skóry, chromowane lusterka, halogeny,niklowane klamki i wycieraczki. W planie jest jeszcze fajny bagaj z oldchollowymi walizami i jak juz wczesniej pisałem porzadna gleba:P. W trakcie remontu pomagał mi stary druch maxxx601 za co jestem mu ogromnie wdzieczny i wielkie dzieki panie Karolu :) a wracajac do traba to wyglada on tak mój butelkowo eqri kombi
malowanie nad tym myslałem intensywnie bo chciałem zeby był pomalowany jak mało aut jest a przynajmniej trabów (bo szczerze patrzyłem na róznych fotach ze zlotów i nie tylko)
i jest dwu kolorowy zielony butelkowy spód a jasny eqri dach słupki i podszybie. ale ocencie sami .....
niestety nie posiadam zdjec w trakcie roboty przyznam sie nie mam cyfrówki a nie zawsze jest od kogo pozyczyc ale niedługa beda foty traba w pełni zrobionego :p
pozDDRo wszystkim. |
Ostatnio zmieniony przez TiTo 2007-08-10, 01:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
szubert1985 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-08-10, 01:54
|
|
|
jedyne cos sie czepne to tylne lampy..szkoda ze nie w bulelkowym
ale fura fajowo dobrana kolorkami.
gratuluje
ot
ja chce jaskolke;) |
|
|
|
|
TiTo
rozdmuchiwacz
|
Wysłany: 2007-08-10, 01:57
|
|
|
dzieki tylne lampy sa tez eqri do wtedy tył auta byłby wizualnie bardzo ciezki nie wyglada to zle:) pozDDRo zapomniałem dodac ze to fota jeszcze jak autko nie było uzbrijone w klamki wloty wycierki itp teraz juz wszystko ma niedługo foty beda:) |
|
|
|
|
szubert1985 [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-08-10, 08:23
|
|
|
no to wrzucaj foto, bo to kolejny trabik z zaskoczenia :shock: |
|
|
|
|
Aren
DDR: 601s 85'
|
Wysłany: 2007-08-10, 08:33
|
|
|
bardzo fajnie na tym zdjeciu juz sie prezetuje :) ale zapodaj foty :) pozDDRo!
ps. ale super ten angielski, nie wolno pisac śźż bo znaczkiw wychodzą ... |
|
|
|
|
Turek
White power!
DDR: 1,3
|
Wysłany: 2007-08-10, 08:40
|
|
|
Fajnie się prezentuje w tych kolorach, ale lampy tęż bym dał "budelkowe" 8-) |
_________________ Turek. |
|
|
|
|
zielczi
ratstajl z przymusu
DDR: 601
|
Wysłany: 2007-08-10, 11:27
|
|
|
zajebisty lakier i dlatego dal bym go jeszcze na zderzaki i lampy :mrgreen: |
|
|
|
|
Kula
kawał skur*ysyna
DDR: szczur 72"
Wiek: 36 Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 375 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2007-08-10, 12:25
|
|
|
trabant jest naprawde konkretny. widzialem go na zywo bo to z mojego miasta i robi wrazenie. Titus dawaj glebe! przod sie lepiej prezentuje z blachą na zderzaku wiec zderzaczki spoko ale tez bym dal lampe pod kolor(wiem nie jestem oryginalny;p)
wielki szacun za odratowanie kolejnego traba i to z takim zapałem. Bydgoszcz rośnie w siłę!!!!
pozDDRo |
|
|
|
|
Dyziek
DDR: 1.1
|
Wysłany: 2007-08-10, 19:04
|
|
|
No widac kawalek dobrej roboty! Moj trab poczatkowo tez zapowiadal sie ok ale jak widac wiekszosc rzeczy wychodzi dopiero w trakcie roboty... i chyba dobrze bo pewnie jakby od poczatku kazdy wiedzial co i jak to nie wiem czy polowa z nas podjelaby sie sie remontu ;)
Kolorki bardzo oryginalne... ale potwierdzam zdanie innych - zderzaczki i oprawy lamp w zielen. Jakos mi sie to gryzie. |
_________________ Brat pstryka fotki... w razie jakbyś potrzebował :)
---> http://tomaszmosiadz.fotea.pl/ <--- |
|
|
|
|
J.J.
stay high
|
|
|
|
|
TiTo
rozdmuchiwacz
|
Wysłany: 2007-08-10, 20:21
|
|
|
heh mimo waszych wniosków ze zderzaki i tylnie lampy powinny byc butelkowe.... moje zdanie jest odmienne zrobiłem sobie taka mała symulacje ze zderzakami i lampami w kolorze całego spodu i wyszło owszem ładnie ale trabant automatycznie zrobił sie wizualnie bardzo ciezki i te zderzaczki i lampy były mniej widoczne a tak kazdy ma pomalowane auto w jednym lakierze i wszystkie detale a mój jest taki troche innyi w rzeczywistosci wyglada to dobrze bo kolory ładnie ze soba kontrastuja :) ale ogólne dzieki za oceny
jedrej twój stary...... ma dresiarskie felgi i jak Cie robił to był za bardzo zielony :-P
he he bo korozja korozja......... pozDDRo :mrgreen:
a dalsz fotki beda w niedziele |
Ostatnio zmieniony przez TiTo 2007-08-10, 20:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
J.J.
stay high
|
|
|
|
|
TiTo
rozdmuchiwacz
|
Wysłany: 2007-08-10, 20:31
|
|
|
a twój stary jak z twoim starym cie robili to raz ze spierdolili ale to jest jeszcze nic bo jak twój stary wypinał dupe twojemu staremu to ten nie trafił i lepsza cesc ciebie spłyneła twojemu staremu po rowie :mrgreen: a tak wogóle to korozja korozja.......
i kurde sisiol jestes |
|
|
|
|
J.J.
stay high
|
|
|
|
|
KamiL_ON
TrabiManiaK...
DDR: Niebieski
|
Wysłany: 2007-08-10, 20:35
|
|
|
Niech kolega wsadzi swoje dupsko i przyjedzie w niedziele pod łuczniczkę.... się powozic... :P oblookamy i po tym napiszemy |
_________________ GSM +48 791 098 082
II etap Niebieskiej strony życia rozpoczęty :-)
1:29:43 - Mały Tor Poznan 2009 :) |
|
|
|
|
TiTo
rozdmuchiwacz
|
Wysłany: 2007-08-10, 20:41
|
|
|
to niech kolega przyjedzie tez swoim błekitem i równiez oblookamy :-)
postaram ie byc panie Kamilu pozDDRo |
|
|
|
|
KamiL_ON
TrabiManiaK...
DDR: Niebieski
|
Wysłany: 2007-08-10, 20:46
|
|
|
błękita to ma Maniek......
A sie nim zjawie.... bo dzisiaj bestie wyprowadzilem na spacer...... i nawet go na samym koncu umylem.... |
_________________ GSM +48 791 098 082
II etap Niebieskiej strony życia rozpoczęty :-)
1:29:43 - Mały Tor Poznan 2009 :) |
|
|
|
|
Eagle
DDR: 1.1
|
Wysłany: 2007-08-10, 21:03
|
|
|
Bardzo ładny trabi! I te kolory śliczne. Felgi też mu pasują. A co do tych zderzaków to może nei jest super ale myśle ze jakby były zielone to byłoby za ciężko. Najlepiej by było dać je w chrom ;p A ten lakier to jest jakis metalik czy zwykły akryl? Bo tak z foty ciezko stwierdzic... |
|
|
|
|
Aren
|
Wysłany: 2007-08-10, 21:45
|
|
|
mam pomysl, troche ot ale nie piszmy moze polskich znakow....
Eagle ledwo zrozumialem heh
co do trabiego niech zostanie z bialymi zesiami, ale lampy raczej w koloe, reszta spoko . mi tam sie podoba 8-) |
|
|
|
|
eljot87
DDR: 1.1 91'
|
Wysłany: 2007-08-10, 22:09
|
|
|
Aren napisał/a: | nie piszmy moze polskich znakow |
a niby co jest z polskimi znakami nie tak? u mine wszystko wporzo:D
TiTo, trabik bardzo łądny, super kolorek... |
|
|
|
|
john'ek
Gość
|
Wysłany: 2007-08-10, 22:49
|
|
|
trabi jest giga ale na zywo no i jak jest czysty:D heheh pozDDRo sisiolu:P |
|
|
|
|
TiTo
rozdmuchiwacz
|
Wysłany: 2007-08-11, 09:00
|
|
|
dzieki john'ek musze go umyc ;p a trabi ma lakier butelkowy metaliczny z lekka domieszka perły a góra jest akryl felgi beda jeszcze polerowane ranty i tam gdzie maja byc dekielki , szprychy beda takie jak dach a dekielki butelkowe :-P
pozDDR=o
fqjnie byłoby gdyby zderzaczki były chromowane ale to juz sa wyzsze koszczy w bydgoszczy za dwa jakies 700 zl
john'ek a moze ty wiesz ile u ciebie w gnieznie ta firma by wzieła :mrgreen: |
|
|
|
|
Aren
|
Wysłany: 2007-08-11, 10:12
|
|
|
kurcze, dopiero zauwarzylem ze ma chromowane okulary lamp :oops: Tito a gdzie gleba ? :-P |
|
|
|
|
TiTo
rozdmuchiwacz
|
Wysłany: 2007-08-11, 14:01
|
|
|