(S)GermanStyle.pl
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Zrób swojego Trabanta! Wartburgi - konkretnie i z zajawką

Poprzedni temat «» Następny temat
Co dziś zrobiłeś przy swoim Trabancie ?
Autor Wiadomość
J.J. 
stay high


Wiek: 36
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 963
Skąd: Kaszëbë
Wysłany: 2012-12-10, 21:47   

Ogarnąłem hamulce.
Złożyłem zamówienie w motirexie prawie.
Czekam na pompę hamulcową, nie wiem co z bębnami zrobić.
W sobotę będę miał podsufitkę zrobioną, ale nie wiem czy chce kremową czy białą :}
brakuję mi też drążków :D ocynkowanych :}
_________________
TrojmiastoKlasycznie.pl
trabant.trojmiasto.pl

DrogąDoRaju - Trabant, Wartburg, Simson, Mify i Qek
Ostatnio zmieniony przez J.J. 2012-12-10, 22:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Bross 
New 353 injection


DDR: 601Limousine 1971'
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 667
Skąd: a ze Ślůnska jestech
Wysłany: 2012-12-10, 21:58   

Daj kremową te podsufitkę.
Ja ostatnio rozebrałem wihajstry od świateł i wycieraczek w T1.1 sam syf był i styki zaczęły świrować. Teraz czekam na chwile wolnego to będę mógł zamontować (tak wiem to 10minut roboty.)
_________________
 
 
 
J.J. 
stay high


Wiek: 36
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 963
Skąd: Kaszëbë
Wysłany: 2012-12-10, 22:02   

chciałem Ci wczoraj coś napisać na pomarańczy :)
_________________
TrojmiastoKlasycznie.pl
trabant.trojmiasto.pl

DrogąDoRaju - Trabant, Wartburg, Simson, Mify i Qek
 
 
 
Bross 
New 353 injection


DDR: 601Limousine 1971'
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 667
Skąd: a ze Ślůnska jestech
Wysłany: 2013-01-06, 18:04   

hehe ,a co przestraszyła Cię :?: Zapewne umyj mnie :D :lol: mam przy niej sporo roboty by wyjechać na nadchodzący sezon ,a kasy i czasu jak na lekarstwo.
Głównie zawieszenie ,kosmetyka i wydech bo ostatnio go wytargałem na niewielkim progu... wszystko przez to ,że wydech jest źle usytuowany.
Nadmienię ,że miejsca pod Nią jest jeszcze sporo bo jeszcze wszarze się mieszczą.

i Co lenicie się :?:
_________________
 
 
 
PeQ200 


DDR: 1.1
Wiek: 28
Dołączył: 15 Gru 2012
Posty: 42
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-01-06, 21:58   

To ja się pochwalę. Ja przez święta wywlekłem wahacze do traba z mojego starego trampka. Skompletowałem klamoty, żeby je zregenerować na nówki, Ale jeszcze nie zdążyłem puścić do piachu. No i już prawie skończyłem gwint na tył do mojego Belmonda ;) A przód skrócone lagi i wkłady od mk1.

No i wreszcie mój garaż wzbogacił się o migomat :) Teraz pozostaje nauczyć się nim posługiwać :P
 
 
 
Ponti89 


DDR: 2.0 16V.....601 look
Wiek: 32
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 160
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2013-01-06, 22:11   

Tak migomat dobra sprawa :) sam nabyłem w wakacje i bez niego to nie robota :D
pzdr
_________________

 
 
 
Aren 


DDR: 601s 85'
Wiek: 28
Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 1310
Skąd: Zary
Wysłany: 2013-01-07, 10:14   

naprawiłem klamke od strony kierownika :D
 
 
 
Maciek 


DDR: 1.1
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 231
Skąd: Bielsko biała
Wysłany: 2013-01-11, 17:57   


Zrobiłem gniazda pod śruby w Revo. Miałem dwa wyjścia, albo dorabiać nakrętki albo wywiercić gniazda. Oczywiście moglem jeszcze kupić oryginalne śruby z UK i dorabiać calowe szpiki.
I dopadła mnie klęska urodzaju :( Nie mogę się zdecydować czy zakładać revolutiony, BBS Mahle, czy mangelsy.
_________________
http://www.youtube.com/watch?v=RuqBvK2uKZ4
 
 
 
Aren 


DDR: 601s 85'
Wiek: 28
Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 1310
Skąd: Zary
Wysłany: 2013-01-11, 19:52   

jakie masz szerokosci?
 
 
 
Ponti89 


DDR: 2.0 16V.....601 look
Wiek: 32
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 160
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 2013-01-11, 21:50   

http://www.fotosik.pl/pok...63c6d83d62.html
pewnie 6J
pzdr

[ Dodano: 2013-01-11, 21:51 ]
Maciek Ty w tym swapie miales spawane tylko te półosie jak skracane byly ?
pzdr
_________________

 
 
 
bRq 
Trampolina.info


DDR: Trampolina.info
Wiek: 36
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 1331
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-01-12, 10:36   

Jak nie 5,5 ;)
Ja dorobilem sobie tulejki z fazami, zeby Revo pozostaly jak w orginale
_________________
www.Trampolina.info
 
 
 
Maciek 


DDR: 1.1
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sie 2007
Posty: 231
Skąd: Bielsko biała
Wysłany: 2013-01-12, 12:01   

5,5. Brq, jak to wyglądało? Nie wystawały śruby za bardzo? Musiały by być długie w ciul. Półosie skracane, ta gruba ma wciśnięty walec do środka, cienka ma tulejkę na zewnątrz. Spawane podobno w Gliwicach na instytucie spawalnictwa z rentgenem i innymi czrami-marami.
_________________
http://www.youtube.com/watch?v=RuqBvK2uKZ4
 
 
 
bRq 
Trampolina.info


DDR: Trampolina.info
Wiek: 36
Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 1331
Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-01-13, 18:34   

Tulejka ma 5mm grubosci z zewnatrz, zrobiona faza, wiec sruba nie wystaje duzo. Orginalna sruba wystaje kolo 1cm, wiec prawie na to samo wyjdzie.
_________________
www.Trampolina.info
 
 
 
Aren 


DDR: 601s 85'
Wiek: 28
Dołączył: 31 Gru 2006
Posty: 1310
Skąd: Zary
Wysłany: 2013-01-13, 23:02   

posprzątałem garaż :D :D troche fajnych fantów poznajdywalem hehe. juz zawalony praktycznie znowu.. silnik ,felgi, maska, bagaznik dachowy, błotniki atrapa , zderzak, wnetrze itd itd....... :roll:


 
 
 
Bross 
New 353 injection


DDR: 601Limousine 1971'
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 667
Skąd: a ze Ślůnska jestech
Wysłany: 2013-01-28, 17:15   

Heja powiedzcie mi gdzie schowaliście zbiornik z płynem do spryskiwaczy :?:

ja miałem "worek z płynem" w bagażniku i wężyki szły w słupkach ,metrami.... ale szukam innego rozwiązania.

:?: Gdzie ładnie schować i z czego dać zbiorniczek by wszystko było ładnie i schludnie.

Tak po za tym to jakoś ostatnio nie mam czasu pojechać i coś porobić przy Pomarańczy.
Ale szykuję drobne zmiany - wewnątrz. :-P
_________________
Ostatnio zmieniony przez Bross 2013-01-28, 18:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
TrabiVR6 


DDR: VR6
Pomógł: 1 raz
Wiek: 39
Dołączył: 03 Paź 2007
Posty: 232
Skąd: Głowno
Wysłany: 2013-01-28, 18:19   

Ja schowałem pod błotnik z przodu :)
_________________

 
 
 
Bross 
New 353 injection


DDR: 601Limousine 1971'
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 667
Skąd: a ze Ślůnska jestech
Wysłany: 2013-01-30, 19:32   

Skromne pytanie dotyczące wiatraka chłodnicy z 2ma prędkościami.
Wiatrak golf 2 (vw, audi. 3pin)
1 prędkość moc 60W
2 prędkość moc 180W
Wiatrak mam na wykończeniu więc zastanawiam się nad zmianą ,dać taki sam czy dać z wartburga z 1 prędkością :?:

przemyślenia
1
Jako ,że Pomarańcza ma w miarę czysto pod maską to nie chcę paskudzić tego jakimś wentylatorem nawiewu ,który ma wiać na przednią szybę.
Chcę go schować pod półką pod deską rozdzielczą.
dmuchawa pochodzi ze 126p ,myślę ,że ją tam jakoś upchnę ale korci mnie zrobić do niej regulacje prędkości za pomocą potencjometra suwakowego.
Czy ktoś bawił się w takie coś :?:
wspomnę ,że dmuchawa ma działać na zasadzie obiegu wewnętrznego i tylko usuwać ewentualne za parowanie szyb. (szkoda ,że nie usunąłem "kominka" nawiewu)

2
Jakiś czas temu zamontowałem deskę rozdzielcza starego typu od 68' do 73' ,z obudową nowego typu.
Czy po montażu deski macie jakąś szczelinę ,rzędu kilkunastu milimetrów między deską ,a obudową kierownicy ,tak jak na poniższym foto :?:

czy ta szczelina zniknie po zamontowaniu obudowy starego typu :?: czy po prostu tak ma być i tyle.



w planach możliwie jak najszybsze poprawienie obicia półki pod deską rozdzielczą i ogarnięcie schowka bo wygląda jakby go nie było ,a jest z pleksi zrobiony.
_________________
 
 
 
lisek 

DDR: 601
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Sty 2011
Posty: 344
Skąd: Iłowa
Wysłany: 2013-01-31, 06:37   

bross: trzeba było szybciej o schowku mówić mam gdzieś jeden jeszcze ori stan średni ale da rade ogarnąć.
 
 
 
Bross 
New 353 injection


DDR: 601Limousine 1971'
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 667
Skąd: a ze Ślůnska jestech
Wysłany: 2013-01-31, 16:30   

lisek, dzięki za chęci ale schowek wolałem zrobić nieco inny, - z plexi do którego przykręciłem komputer silnika i inne pierdoły ,których lepiej by nie było widać i były trudno dostępne.

Dziś otwarłem magiczny schowek w wersalce... hmm mam sporo różnych materiałów tapicerskich. patrząc na przedstawione zdjęcie powyżej nie mam co kombinować z kolorystyką. Schowek obije na czarno mam do dyspozycji
gąbkę 5mm , Welur, Aksamitka, Eko skóra.
nie wiem co wybrać ,ale najpraktyczniejsza będzie eko-skórka bo łatwa w czyszczeniu z kurzu.

Skoro deska jest pomarańczowa ,to by wszystko pasowało półka pod nią musi zostać beżowa - tylko obije ją lepiej na spokojnie ,a nie jak to zrobiłem za pierwszym razem bo mnie strasznie razi ta półka. Chciałem ją nawet wywalić ale pozbył bym się miejsca na aparat i inne ,a jak jadę to zawsze tam jest nawrzucane.

Nadal nie znalazłem Ramki ozdobnej wokół licznika, biegnącej nad zaślepką radia.
_________________
Ostatnio zmieniony przez Bross 2013-01-31, 17:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
PeQ200 


DDR: 1.1
Wiek: 28
Dołączył: 15 Gru 2012
Posty: 42
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-01-31, 16:45   

http://tablica.pl/oferta/...b109956d1;r:;s:

Wpadło mi w oko dziś. Może się nada :)
 
 
 
wnuq601 


DDR: jak najbardziej trabant
Wiek: 40
Dołączył: 14 Maj 2007
Posty: 70
Skąd: uć
Wysłany: 2013-02-01, 15:50   

PeQ200, raczej nie chodzi o to
_________________
ga-ciowy'
 
 
 
PeQ200 


DDR: 1.1
Wiek: 28
Dołączył: 15 Gru 2012
Posty: 42
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-02-01, 15:52   

Joo potem ogarnąłem ;P Ale krzywda się nikomu nie stała :D
 
 
 
pingor 
Kombinator xD


DDR: 1.1 Air Ride
Wiek: 27
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 214
Skąd: Leszno
Wysłany: 2013-02-02, 18:06   

Złożyłem i podłączyłem instalacje AIR-a i tył już lata :D

Zostało zamontować manometry, podłączyć przód i skrócić przód żeby leżał jak należy ]:>
 
 
 
Bross 
New 353 injection


DDR: 601Limousine 1971'
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 667
Skąd: a ze Ślůnska jestech
Wysłany: 2013-02-02, 20:49   

pingor, dobra robota next razem bez komentarza na filmiku.. :D


przeglądałem forum http://www.samochodymadei...ow,336-345.html i powiedzcie mi co przesadziłem w pomarańczy :?:
no chyba te wloty ale to nie ja je wyciąłem - maska będzie inna. Tylko muszę do niej stelaż uspawać bo nie mam nic.
_________________
 
 
 
pingor 
Kombinator xD


DDR: 1.1 Air Ride
Wiek: 27
Dołączył: 30 Gru 2011
Posty: 214
Skąd: Leszno
Wysłany: 2013-02-02, 22:19   

Bross napisał/a:
pingor, dobra robota next razem bez komentarza na filmiku.. :D


przeglądałem forum http://www.samochodymadei...ow,336-345.html i powiedzcie mi co przesadziłem w pomarańczy :?:
no chyba te wloty ale to nie ja je wyciąłem - maska będzie inna. Tylko muszę do niej stelaż uspawać bo nie mam nic.


Bross twój trab to poezja ! Fakt jest faktem wloty na masce masakryczne. Jedyna wada z mojej strony ;)

Twoje projekty robią mega robotę i to nie praca na odpier... ]:> powodzonka w takim razie w dalszym "przesadzaniu" bo wychodzi ci to nieźle 8-)
tyle z mojej strony :-P
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 13