To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
trabantowy.prohost.pl/ppl/gs/forum/

Projekty - [601] Geras Trabi Toruń "STEFAN"

Aren - 2011-11-27, 23:13

ciekaw jestem bardzo : P
Dyziek - 2011-11-28, 20:56

Sorry bo może nie doczytałem... ale na czym skończył się ten dach?
U mnie pękało i o ile samego pekania i "efektu" wizualnego nie ma się chyba co bać jeśli będzie listwa zakładana to martwiłbym się o to, że peknięciem dostanie się woda :/
U mnie pękło ale to brak doświadczenia - dach zalałem czystą żywicą. Teraz mam żywicę z włóknem i puki co sezon (wprawdzie dość krótki ale parę km się natłukło) trzyma się wszystko kupy.
Jak czytam ten temat to po raz kolejny przekonuję się że trabant to wyjątkowy samochód :D Tu 1cm wężej i takie tam :D
U mnie za każdym razem jak rozbierałem przód to mimo, że odkładałem lampy, nocniki, ramki tak, żeby nie pomylic potem stron to i tak przy składaniu nic nie pasowało a maska... to juz magia jakaś - za każdym razem trzeba regulować :-?

Geras - 2011-11-29, 18:15

heheheh dokladnie listewki na dachu to jest dopiero masakra mam 3 kpl i kazdy jest inny 8D a co do mojego trabika to odebralem go od lakierasa i nie jestem tak super zadowolony ;] sa baboki i sam nawet juz podrapalem :evil:
Bross - 2011-11-29, 19:02

Ładny i unikatowy kolor dachu:D
Aren - 2011-11-29, 20:41

Mega :) dobre koło teraz, troche detali i bedzie klasa trab !

dlaczego nie jestes zadowolony ? wyglada dobrze, chyba ze polerowali juz

J.J. - 2011-11-29, 21:16

moje auto nie jest złozone a jest podrapane jakby sie dzieci dłutem bawiły :)

fajnieeeee :)

Geras - 2011-11-29, 22:35

no zobaczymy dzieki :-> teraz mega roboty ale lakier i tak nie jest idealny jak patrze na arena fure to chyba bym z boku nie postawil :D a co zrobic ze skrzynia i silnikiem obdowa jak malowac i czy jakies pomysly bo ja jeszcze nie mam wizjiiiii...
BIZER - 2011-11-30, 00:05

na 2 dzien po odebraniu trzasnął chłopak ryse :D

ja mam wizje, na czarno walnij odbudowy silnika :lol:
tak bedzie orginalnie, wyjatkowo jak nikt inny nie ma :P

moim skromnym zdanie ma kazdej furze jak zaczniesz szukac to sie dopatrzysz czegos co nie jest git. nie ma co przezywac. skłądamy do kupy i te drobnostki zginą jak bedzie złozony:)

jest ładnie :D

ps
cos tak kolega kumpelek sie nie odzywa. moze ma l4 czy jak??? :evil:

Zdunsky - 2011-11-30, 09:36

Komora na czarno popsuje cały efekt.
Aren - 2011-11-30, 15:50

chodzi o obudowy silnika zdunsky ;}

Geras napisał/a:
jak patrze na arena fure to chyba bym z boku nie postawil
moj jest o tyle ładny dlatego ze to dwuskładnik. a rys juz tyle narobilem ze chooj :/ najgorsze podczas pasowania zderzaka i podczas transportu gdzie mi tylny zderzak wyleciał z mocowania jednego i porysował błotnik :E

pozniej przy przykrecaniu listew to aż łapy mi się trzęsły zeby nie przerysowac wkretem czy srubokrętem :D

nie ma co sie martwic, jezeli zostało ci farby to zrobic poprawki jak juz skonczysz i tyle. a uwierz mi, jeszcze nie jedną ryse zrobisz :D

Aren - 2011-12-23, 12:01

no i jak tam składasz cos?
Geras - 2011-12-23, 16:39

yooo cos tam robie ale idzie jak krew z nosa ;[ pizga w tym garazu musze skrzynie ogarnac . półosie ma juz gotowe do załozenia , przewody hamulcowe gietkie . szukam pompy hamulcowej jakies rady musi byc nowa kiedys miałem od jakiegos sejaka albo poloneza nie pamietam od czego ?????????? załozyc ?????????
Anonymous - 2011-12-23, 19:26

najlepiej od Trabanta :-P od CC możesz dopasować- trzeba zaślepić jeden otwór na przewód i przewiercic szpilkę w inne miejsce budy lub w pompie zrobić dziurkę;p ja przewierciłem w budzie bo i tak mi pękła szpilka :-P
Bross - 2011-12-24, 00:04

Przydała by się mała aktualizacja co i jak, bo przecież minął już spory kawał czasu.
Geras - 2011-12-31, 16:58

dzis zaczelem polerowac listewki zalozylem na dach juz troche meczarnia byla ;] ale to zawsze z nimi tak jest z prawej strony lekko wygieta jest ale jeszcze z nimi sie pobawie .skrzynia umyta wyczyszczona pomalowana podkladem potem w kolor dachu chyba teraz czekam do 10 wplynie kasa i dalej dzialam :D
Aren - 2012-01-01, 19:44

Geras napisał/a:
teraz czekam do 10 wplynie kasa i dalej dzialam
:D
Bross - 2012-01-01, 20:33

Geras ,a fotki byś jakie zapodał :?:
Geras - 2012-01-02, 23:46

dam dam musze porobic ;] aaaaaaaa ten no ile bylo rodzajow listew na blotniki chodzi o szerokosc :?:
Aren - 2012-01-03, 09:54

ja wiem o dwóch, szerokie i wąskie :-P
Sqall - 2012-01-03, 13:16

Dokładnie, 2rodzaje wychodziły. Szerokie w starszych rocznikach?
Geras - 2012-01-03, 16:57

no to juz chyba wiem ;] waskie w starych bo bizer mial wszystkie org ma traba z 89 i ma szerokie no to jestem w czarnej dupie ;] bo jedna mam za krotka o cm jezeli powinny byc od poczatku do konca dokladnie ;[ teraz tylko pytanie czyyyy :?: dosane ta waska do ktorego rocznika wychodzily na waskich :?: :?: zna ktos takie szczegoly bo chcewiedziec jakie mam szanse na znalezienie bo jedna strone juz zalozylem :-P
J.J. - 2012-01-03, 17:13

zmierz jaką masz to pomierzę moje listewki i ci powiem.
Bross - 2012-01-04, 20:49

Geras, ja mam wąskie listewki jaką potrzebujesz :?: zmierz długość i szerokość to zmierzę i napisze co mam dokładnie. - Wąskie starego typu na bank mam.
Geras - 2012-01-10, 16:10

zalozylem szerokie juz wczoraj skrzynie zakladalem na sanie i czyscilem silnik narazie na tym gracie pochula w lato idzie w kibel ;] jak montujecie aku w bagaju :?: jakies rady zebym czegos nie spierdolil :D gdzie kable i takie tam
Maciek - 2012-01-10, 16:45

Ja miałem po prawej stronie zamontowany za pomocą fabrycznego ceowniczka i śrub do profilu który tam idzie wewnątrz podłogi, ale to w 1.1 w 601 może go nie być. Jak go nie będzie to kątownik do podłogi, oprzeć o niego aku i przykręcić w ten sam sposób jak jest pod maską. Masa do budy plus pociągnięty kablem z malucha + mała przedłużka puszczony wewnątrz pod dywanem.