Projekty - [601] by Dziku
Sqall - 2012-01-27, 11:24
Ale byłem głupi, że nie kładłem metaliku ...
Mistrzowski trabant.
dzikU - 2012-02-26, 17:07
Wygrzał się dzisiaj trochę na słońcu :-P
Aren - 2012-02-26, 17:24
Wygląda grubo, ale słabo idzie ci składanie :D
dzikU - 2012-02-26, 17:29
Bo mi się w chooj nie śpieszy :D
Zimno, cały miesiąc chorowałem.
Zostało:
kierunki przód
lamy tył-podłączyć pp i wsteczny pod główne
szyba
tapicer
i to chyba tyle
Jak taka pogoda przyszła to już chciałoby się nim pojeździć ;-)
Aren - 2012-02-26, 17:31
No to działaj :P
Ja dzisiaj to samo stwierdziłem więc biorę sie za przygotowywania pod przegląd :D
lisek - 2012-02-26, 18:40
zajebisty jest metalic jak cały trabant tylko trochę słabo pokryte przynajmniej na foto ale na prawdę fajny sprzęt z kombinuj tylko te małe kołpaczki co są w otworze centrującym ale nie te tandetne plastikowe tylko chromowane
dzikU - 2012-02-26, 19:05
No jest motyla noga pokryty ale ile byś tej bazy nie tryskał to i tak kij-słabo jakościowa baza.
Kołpaczki na początku będą właśnie czarne bo ten kolor na żywo właśnie ładnie z czarnym kontrastuje a jak będzie tandeta to poszukam chromu ;P
Bross - 2012-03-07, 01:11
mistrzostwo zieleni :D
lisek - 2012-03-07, 06:38
dziku: ogarnołęś sprawy papierkowe czyli oc ( z tego co pamiętam to ty miałeś jakieś tam problemy jak możesz to napisz na pw jak to zrobiłeś ) pozdrawiam
dzikU - 2012-03-07, 16:48
Jeszcze nic nie ogarnąłem z oc przeglądami itd
Ogarnąłem dzisiaj szybkę na przód z uszczelką. Wyczyścić i montować ;)
bRq - 2012-03-08, 15:38
lisek napisał/a: | dziku: ogarnołęś sprawy papierkowe czyli oc ( z tego co pamiętam to ty miałeś jakieś tam problemy jak możesz to napisz na pw jak to zrobiłeś ) pozdrawiam |
a co Ci potrzeba?
dzikU - 2012-03-09, 00:29
U mnie jest przypadek taki, ze trampek jest z 70r ostatni przegląd był 98r a oc nie mam pojęcia, zarejestrowany na ojca jeszcze. Zastanawiam się jak będzie z oc ;P
Uszczelniacie jakoś uszczelki od szyb? Jakaś pasta, klej(nie do szyb) coś jak w oryginale było?
Bross - 2012-03-09, 00:39
ja wklejam szyby w uszczelki masą klejąco-uszczelniającą Boll, uprzednie sklejając cyjanopan'em do połączeń elastycznych łączenie uszczelki. Żadna szyba mi nie cieknie.
"Rynienki" możesz posmarować pastą do opon (na serwisie ogumienia załapiesz się na "szklaneczkę")
żadna szyba nie przecieka :D
wklejam na tej masie z uwagi ,że klej do szyb to śmierć uszczelki w przypadku wymiany szyby.
Przy próbie usunięcia kleju targa się uszczelka jak papier.
Bross - 2012-03-09, 00:39
można też spróbować dać między ramę ,a uszczelkę kit do okien...ale taki co by był miękki
rafal - 2012-03-09, 07:41
Z przeglądem to nie ma znaczenia kiedy był ostatni.A oc napisz umowe z ojcem i weź na siebie oc od dnia zawarcia z nim umowy. I módl sie żeby nie zgłosili się po zaległe oc chyba że ojciec wypowiedział polise
Zdunsky - 2012-03-09, 09:08
Jak wypowiedział to i tak mogą się zgłosić. ;)
Maciek - 2012-03-09, 18:44
Umowa wznawia się raz, potem wygasa. Czyli ojciec raz nie zapłacił, drugi raz się wznowiła, ale od zakończenia drugiej nieopłaconej umowy auto było bez OC. Nie powinni się kapnąć, dopiero od niedawna mniej więcej się orientują jaka jest sytuacja z zniżkami. Jak przydzwoniłem to po prostu poszedłem do innej firmy i dalej miałem 60%. Trochę sprawę komplikuje fakt że jest to twój ojciec. Spisz umowę i idź do jakiejś innej firmy niż było do tej pory ubezpieczone.
p.s.
Masę dajecie między szybę a uszczelkę czy miedzy uszczelkę a blachę?
bRq - 2012-03-09, 21:08
Mozesz jeszcze spisac umowa z Panem Jankiem spod sklepu monopolowego i teraz druga umowe, ze niby odkupiles auto... :)
Bross - 2012-03-12, 15:47
nie będzie tak ,źle upominają się o zaległe OC ? czy nie jak nie to po 3 latach masz spokój ze starym OC.
Maciek - 2012-03-12, 20:25
Jeszcze Fundusz Gwarancyjny możne namieszać, a oni coś ostatnio wzięli się za robotę. Nie żeby się bać ale jak ubezpieczałem auto ojca w firmie X wyskoczyło im że miał szkodę w 2010 w firmie Y. Powoli uruchamiają wspólną platformę wymiany informacji pomiędzy firmami.
Bross - 2012-03-12, 20:28
Z tego co wiem to fundusz szkodzi jak cie złapią bez OC na trasie.
pytałem w kilku znajomych ubezpieczalniach (nie ubezpieczam się u nich) także przestrzegają przed jazdą bez OC z uwagi na zgłoszenie przez policje do funduszu co kończy się kilkunastoma tyś zł.
dzikU - 2012-03-12, 22:19
muszę ogarnąć jakiś felunek na przegląd :lol: z 2-3cm się podniesie i moze pitolić nie będą
jutro kupie klej i masę żeby szybki powklejać
tapicerka póki co bedzie oryginalna z braku funduszy ale powoli remontuje fotele od e30 pieniądz wpadnie to się obszyje i zamontuje ;)
regulacja gaźnika bo po podcięciu stawideł siorbie alkoholik yebany :-P
a z oc poinformuje jak zacznę w tym temacie działać
dzikU - 2012-03-25, 18:25
klein und groß :-P
Aktualnie Vitarka pochłania większość czasu i...kasy więc Trabi czeka.
Q - 2012-03-26, 17:38
Zielona flota :)
dzikU - 2012-04-01, 20:34
Pogody trochę to zacząłem kończyć i szykować na przegląd.
Szyby prawie wszystkie ogarnięte-tylną uszczelnić.
Świtała prawie też, brak stopu-nie jest to czujnik przy pompie ani bezp.
i brak prawej drogowej-chyba, ze żarówka kaput.
Pozycje przednie na próbę w kierunkach :-P
Deska zamontowana. Brakuje w desce starego typu miejsca na przełączniki od przeciw m. i awaryjnych. Jakieś pomysły?
Luz na kierownicy, te tuleje przy stacyjce. Gdzie można dostać? Czy prędzej wytoczyć tuleje ślizgowe z poliamidu? Bo przeglądu to z takim luzem nie przejdzie :-P
Środek póki co seryjny z braku funduszy.
Wywalam kose bo kompletnie nie pasuje i maluje tłumik na czarno. Rurę wydechową koniecznie nad wahacz bo jest tragedia.
Uszczelniacze w skrzyni wymienić.
Zbieżność ustawić, przy okazji wymienić osłonę na przekładni i śruby rzymskie.
Gaźnik wyregulować bo za dużo chleje.
I co najważniejsze, na przegląd wypadałoby pojechać na standardowych kołach :lol:
|
|
|