Projekty - [601] Geras Trabi Toruń "STEFAN"
Sqall - 2011-10-09, 13:55
Biała podłoga? Jesteś pewien, że to dobry pomysł :D ?
Geras - 2011-10-09, 20:02
mam pytanko czy zderzak z tyłu powinien być przedłużeniem przetłoczenia tylniego pasa ?
czy też ;] może być on troche wyzej od tego przetłoczenia ? chodzi o tez derzole starego typu
Aren - 2011-10-10, 10:19
Sqall napisał/a: | Biała podłoga? Jesteś pewien, że to dobry pomysł ? | a co ty sie tak czepiasz tych jasnych spodów, zawieszen itd... bedzie chcial to sobie umyje
J.J. - 2011-10-10, 14:01
biała podłogo jest fajna :D
Geras - 2011-10-10, 15:03
YYYYYyy to nie je biała jeno kremowa ino aparat robi brzydko fotografie ;] hehhehe
bRq - 2011-10-10, 17:22
Dobra robota ;)
Kiedy lakier?
marszal - 2011-10-10, 20:42
mam biala podloge 2 sezony i dalej biala i mina kolesia na przegladzie :shock:
Geras - 2011-10-10, 22:06
dziś zawieziony do lakiernika i zara zabraliśly sie za drugiego dziś malowanie podłogi baranem jutro poprawki bo prześwity są i jeszcze piwo piliśmy 8P
Geras - 2011-10-22, 15:59
lisek - 2011-10-23, 06:46
bardzo ładnie tylko mam jedno pytanko czy ty zaszpachlowawszy połączenie przedniego duro z pasem przednim i gdzie będziesz miał ukryte graty z pod maski
Aren - 2011-10-23, 12:01
juz ci mowie ze to bedzie ci pękac o czym mowi lisek
dach tak samo :| lakiernik ci tak zrobil ????
Geras - 2011-10-23, 12:36
wklejałe własnie duro co mam zrobić zerwać to tera ? czy jakos ponacinać to ???
a z dachem to nie wiem w kombi tak też było i nie pekało ale nie bede sie upierał robilem ranty lekko żywicą a ten to jeszcze zalał szpachlami ;] dlatego pokazałem te foty
to co radzicie ? hmmm jutro jade do lakiernika to z nim pogadam.
Czekam na odp . ;]
Geras - 2011-10-23, 13:40
aaa właśnie co do gratów to spryski bedą pod maską a cewki i modol chciałem dac do środka no nie wiem teraz hehe doradźcie coś
lisek - 2011-10-23, 14:34
jak cewki itp. z pod maski chcesz wyjebać to teraz pod błotniki nie dasz. ja bym teraz już ten dach zostawił ale te szpachle miedzy pasem a błotnikiem bym wydłubał szpileczka młoteczek i wydłubiesz, u mnie przed malowaniem ta szpara tez do szynki wyglądało a po od razu lepiej to się prezentuje
Geras - 2011-10-23, 17:44
własnie cewki chciałem dać do środka do budy ;] na sciane grodziową a z tym dachem to lakiernik chciał listwy dachowe bo ten dach po zakładaniu troche sie popierdolił dach nie był od tej budy i dlatego ;[ z jednej strony było ok a drugiej nie dochodził do rantu walczyłem z tym dachem pare dni po załozeniu leżały na nim kraweżniki i sie ułozył ,ale jeszcze z przodu nie jest do końca tak jak być powinien.. własnie boje sie ze jak bedzie tak napiety to zacznie to wszystko pekać :-?
jutro pojade do lakierasa i pobawe sie z tymi szparami to mówisz ze wydrapac czyms ostrym ale czy az tak do blachy czy tylko troche ze jak peknie to w tym miejscu ??
w ogóle jest jeszcze jedna lipa ;] tył jest tak przekoszony ze jak przychodzi pokrywa bagażnika to przerwa miedzy ta klapa a ta scianka jest bardzo mała nie wiem czy ten samochód był az tak walony ;] miedzy orginałem a tym moim jest 1 cm róznicy
pas z tyłu tez jest cały pojebany teraz jest tyle szpachlu ze jak wjade w dziure to chyba to wszystko spadnie 8D miałem jedna reperaturke pasa ale była gorsza niz ten co był
aaa i jeszcze raz pytam bo nikt mi nie odp : czy zderzak z tyłu powinien być na wysokości przetłoczenia tego na tylnim pasie czy troche wyzej ?? wiem ze było kilka zderzaków starego typu i były innaczej przetłoczone jedne mniej jedne wiecej ale czy ta wysokośc była dla wszystkich taka sama ??? :?:
lisek - 2011-10-23, 18:04
trochę już późno ale ja bym szukał reperaturki tylnego pasa, a jak nie to przynajmniej wyciąć z jakiegoś innego traba ten element co masz popierdolony i tyle szpachli. nie wiem jak mas tam popierdolone ale ja bym wyciął ten element gdzie było szpachlowane i wspawał z innego traba. a co do szpachli na przednim pasie to wydrap to w pizdu
Aren - 2011-10-23, 18:29
Zedrzyj to czyms ostrym a pozniej miekka szczotka druciana nawet. Jak tak bardzo chcesz miec wygladzone to zrob to szpachla zielona. Tylko nie wiem po co
dach bedzie pracowal, (chyba) dyzkowi nawet pekala zywica z tego co pamietam. Wiec ta szpachla bedzie na stowe walic sie.. Nie wiem co za madry lakiernik ci to zrobil
pas tylny nie powinien ci pekac, ale jak co to mam nowy na sprzedaz:p
tylny zderzak powinien przykrywac przetloczenie, powinien tez odstawac jakos 1 cm albo troszke mniej od pasa..
A klape w ogole spasowales czy tak o wlozyles..? Przeciez tam jest regulacji troche na zawiasach i w budzie
Bross - 2011-10-23, 20:59
Geras tylne duro masz zlane z tylnym pasem :?:
świetna robota
Geras - 2011-10-25, 15:00
o co chodzi z tym duro z tyłu ? jak zlane? ;]
klapa wiem ze mozna ja regulowac ale chodz o to ze szerokosc od tych scianek w bagażniku (tych na których sa ranty na duroplasty) jest o 1 cm mniejsza od orginału ;] no musiało cos tam z tyłu sie dziać hehhe ale jakos teraz wchodzi moze to sie stało od spawania tej dziury która miała byc na wlew paliwa przy spawaniu sie powyginał nie wiem
pas z przodu no mi sie wydawało ze jest w miare prosty widocznie cos musiał być nierówny skoro on tam cos ponakładał -- to co mam to pozdzierac ??? mam taka szczoteczke na wiertarke bardzo miekka z delikatnym drucikiem no musze zoabczyc jak ten pas tam wygląda bo zeczywiscie martwi mnie ilosc tego kitu na tym samochodzie :-/
Geras - 2011-10-25, 15:39
czy ma ktoś zdjecie rysunek jak powinna wyglądać sztaba pod resor
dzikU - 2011-10-25, 16:06
chodzi o to żebyś z powrotem zrobił te szpary pomiędzy duro a pasem przednim
jak wiesz w którym miejscu sie łaczy duro z pasem i masz pewną rękę to możesz to nawet fleksem zrobić :P no i proponowałbym oczyścić śruby-wkręty bo jak duro w razie w zdejmiesz?
troszkę nieprzemyślane to szpachlowanie...
Dzordz - 2011-10-25, 16:13
ZBUK ma
http://www.601.pl/sztabka-pod-resor/
Bross - 2011-10-25, 16:43
Chodzi o to czy zlałeś żywicą bok z tylnym pasem w jedno.
W taki sposób jak tu
z tego co widzę na załączonych fotkach to nie nie masz ,a szkoda.
dzikU - 2011-10-25, 20:13
nie widzę sensu zalewania takich miejsc żywicą :roll:
Geras - 2011-10-25, 21:24
dzięki za rysunek
w czwartek jade do lakierasa to porobie te szpary mam juz szczoteczki na wiertare to zeszlifuje pen szpachel ;p sruby tez mu juz wczesniej mówiłem ze oczyszcze wiem o tym bo w kombi tez tak robiłem bo potem ich nie widac ;] a przy zakładaniu listewek to sie przyda .
do czego ta zywica tam , na tym pasie i duro ?
|
|
|