Projekty - [601] Geras Trabi Toruń "STEFAN"
Geras - 2010-10-04, 21:40
I cały misterny plan w piz..... ;] yo zrobie tego japońca a potem zobaczymy ;]
Geras - 2011-05-07, 12:38
Witam wszystkich po długiej przerwie
No i prace ruszają mam teraz czas ;]
A wiec stefan pocięty zostało kilka elementów( nie było czasu na reanimacje a w ogóle sie wszystko zesrało )
Ze Stefa został przód którego zrobiłem od zera , częsc tylu i troche podłogi
w tej chwili mam bude (dawny projekt samuraj ) jest w złym stanie
- nadkola do wyciecia
- duroplasty do sciagniecia, zabezpieczenia i spasowania
- Jskóła do wyciecia i bedzie nowa
wkleje niedługo pare fotek
Aren - 2011-05-07, 18:46
Geras napisał/a: | w tej chwili mam bude (dawny projekt samuraj ) jest w złym stanie
- nadkola do wyciecia
- duroplasty do sciagniecia, zabezpieczenia i spasowania
- podłoga i jaskółeczka nieciekawa . Jskóła do wyciecia i bedzie nowa
- potem piach malowanie spawanie ubytków i ponowne malowanie i zabepieczanie spawanych miejsc |
pozostawiam to bez komentarza............ :roll:
powodzonka gerasowy
lojciec14 - 2011-05-07, 21:20
Kurde takie tematy, to aż żal dupe ściska :( Szkoda dziadka z takiego rocznika. Liczyłem, że odrodzi się jak feniks z popiołu, a tu raczej "z prochu powstałeś, w proch się obrócisz..."... No ale trzymam kciuki za dalsze prace :) No i na jakieś zdjęcia.
Geras - 2011-05-08, 08:50
co ze zle napisane ;] popierdolone i niewiadomo o co chodzi ?
ja tak zawsze pisałem kazdy mnie za to wyzywał ;p
Aren - 2011-05-08, 10:21
Ja to zrozumialem tak, ze Jonek to druciarz i chcial miec tak zajebistego trabanta z tymi wadami co wymieniles a pozniej sprzedal ci tą bude
Geras - 2011-05-08, 11:02
Nie ;] !!! no własnie to jest to moje pisanie hehe. Mam nadzieje ze Johnek nie bedziesz zły na mnie ;*.
Jesli chodzi o blache to trabi stał w garazu nie ruszany . poprostu jak go wstawilismy to tak stał do teraz nic nie ruszany
Wstawiłem go i w ogole go nie oglądałem wiem ze to troche dziwne ale naprawde nie miałem czasu.
nie wiem czy pogryzło go od stania w garazu mozliwe ze od wilgoci garaz był nie otwierany ;(
No ale teraz to już po ptakach ;] buda juz jest rozebrana .
w tym tyg musze zdrapać bitex z podłogi i leci do piachu . Potem okaze sie co dalej myśle ze nadkola polecą bo mam i tak nowe ;]
czy ma ktoś ta belke pod bagażnik na sprzedanie i pas przedni (ta belka pod atrapką ) ?
Geras - 2011-05-24, 19:26
No więc tak jak obiecałem kilka fot po drapaniu
Kula - 2011-05-26, 15:31
nie wygląda na budę po remoncie :roll:
Geras - 2011-07-28, 21:10
mam problem z dachem ;[ załozyłem dach w trabim od innej budy. z tyłu i z boku nawet ok ale z przodu na wysokości połączenia listewek alu dach jest chyba za wąski do budy .
Czy ???;] dachy do kazdego trabiego były docinane na samych rantach do każdej budy innaczej i samo ze tak napisze (przetłoczenie - czyli sam garb ) mogło być inne w kazdym aucie o pere mm ;]???
Jak montować dach zeby było ok bo dostaje już kurwicy ;/ z nim.
macie jakies foto jak dach przy tych listewkach wygląda ? i jak go załozyc prosze o foto dzieks .
Dyziek - 2011-07-29, 13:42
Kurcze niefajnie... chyba że ktoś to lubi... powodzenia!!
Geras - 2011-08-19, 16:39
Idzie powoli ale nie ziewamy w niedz powklejam pare fot co porobilim ;]
Anonymous - 2011-08-19, 17:00
to która buda w końcu robiona?? Dzionkowa?/
Aren - 2011-08-20, 13:07
Fajny garaz :-(
Zdunsky - 2011-08-20, 15:08
Aren wlasnie mialem pisac ze bez terakoty to jeszcze nie to.
Geras - 2011-08-21, 19:03
niestety nie mój ;] ja to mam taką mała nore ale dobrze przesiąknietą zapachem traba i pivek ;p
Zdunsky - 2011-08-21, 23:35
Ty wiesz co. Ja to mam przesiaknita piwem... i przepalonym olejem silnikowym... Tak to jest jak robi sie traba z ziomkami a nie z pasjonatami, ktorzy swoimi chorymi umyslami poradza jak nikt inny.
Warszawa 24 wrzesnia........
Geras - 2011-08-22, 18:43
A ja tam se lubie wypić czarnego specjalka przy robocie ;] wtedy reka mi nie drży przy cięciu 8D.
BIZER - 2011-08-31, 22:14
czesc, jestem bizer. najlatwiej bedzie sie w trym temacie przywitac, nie widze tematu powitan zadnego.
ja tez lubie czarnego łyknąc przy trabancie, taki specyficzny klimat sie wytwarza :D
ja tez mam swojego trampka, temacik swój załoze za jakis czas, teraz pomagam gerasowi przy jego stefanie.
wypowiem sie troche co do całych prac bo geras milczy
faktycznie buda jonkowa była do poprawki, nie da sie ukryc. teraz jest na ukonczeniu, w piatek powinna byc całkowicie skonczona blacha wraz z konserwacją profili i podwozia. duro juz sa spasowywane pomału. robota idzie. jakby ktos miał czas, ochote to zapraszamy na oglądanie naszych staran do torunia. jest juz na co popatrzec
pozdrawiam serdecznie
bRq - 2011-09-13, 22:24
Dobry garazyk... jak moj tylko szerszy :D
Dzialaj dzialaj... jestem ciekaw efektu :)
Geras - 2011-09-25, 20:12
aaaaaaa pół soboty durochlasty skonczone trzeba jeszcze troche podocinać
podłoga była polakierowana i juz jest podrapana ;] hehhe
z tyłu koła na wachaczach z przodu kółeczka na belce
nie mam zadnego aparata to narazie nic nie pokaze
Geras - 2011-10-09, 10:11
Fotek kilka
po piachu , malowaniu podkładem i masa brzydko nałozona na spawy zagiecia i inne 8P
troche barana
i troche lakieru
a tu specjalistyczne przyrządy do układania dachu masakra 4 x krawężnik po 50 kg ;]
lezy 4 dni nie rusza palcem 8D
SEREK ? ;>
przymiarka felgi nie szeroka 6,5 ale z kąd ? ;] kątowa, 1 tarcza 3 blachy, 15 min roboty i pasuje ;p
kółeczka założone jeszcze duro i nara
Aren - 2011-10-09, 10:34
tez taką "poszerzoną" felge mialem do robienia nadkoli :D
Geras - 2011-10-09, 10:38
no szybko i tanio 8D
lisek - 2011-10-09, 12:24
ładnie ładnie czekamy na lakier
|
|
|