Projekty - Trabik 601 ... Pokrak.
MC-Maxim - 2009-01-27, 13:15
No i nowy filmik :)
http://pl.youtube.com/watch?v=n1gyMI7QZAY
wnuq601 - 2009-01-27, 16:56
no niby fajnie ake jak gleba przegladu nie zrobisz
Zdunsky - 2009-01-28, 14:26
Stary a te małolatki jak sie patrzyły... Pewnie jak byś podjechał jakąś bejcą, merasiem czy audicą nie zrobił byś takiego wrażenia.
MC-Maxim - 2009-02-06, 11:26
I za to kocham Trabancika :) Uwielbiam nim jezdzić, chociaż jak narazie za wiele okazji nie miałem, bo cały czas coś robie a pozatym trafiłem nie w sezon. Byłem raz na Trabiexpo 2008, ale to jeszcze nie był Pokrak :)
PozDDRo !
bRq - 2009-02-06, 15:39
Mam tylko 1 pytanie...
Czemu nagrywasz filmiki na idealnie plaskim podlozu ?
TrabiVR6 - 2009-02-06, 16:23
Jak by to był off-road to filmiki by krecił na jakis wydmach/rowach itp. :P
MC-Maxim - 2009-02-06, 16:59
Hahaha ... BRQ teraz to mnie powaliłeś :) To żartem pytasz czy poważnie ? Pytanie raczej retoryczne. To tak jak byś zapytał offroadera w terenówce, dlaczego nagrywa filmy na wybojach a nie na płaskim :D
bRq - 2009-02-06, 17:25
Nie mowie, ze masz jechac do lasu :roll: ale na normalnej drodze np. cos jak wczesniejszy filmik kolo garazu
MC-Maxim - 2009-02-06, 18:25
No moge, ale nie widze przyjemności w szuraniu sankami po ziemii. Szuram, bo takie piękne mamy drogi. Gdybym miał możliwiść nie szurania, był bym happy. A jak jade kręcić filmik, to staram sie wybrać ładną drogę w czym nic dziwnego chyba nie ma :)
Tak jak pisalem od sanek do ziemi mam 2 cm i wystarczy lekka koleina wzdłóż drogi i juz jade totalnie po asfalcie sankami. Oczywiście moj wybór, chciałem ostrą glebe - mam ostrą glebe i byłem świadomy konsekwencji. Ale w miare możliwości bede starał sie zmniejszyć tarcie sankami np poprzez założenie na droge na jakis tam zlot opon "balonów" Ktoś może powiedzieć, że wymiękam czy cos hehe, ale to dla mnie nie ma akurat znaczenia, bo nie po to robilem to autko żeby je za moment rozje@#ć :) Chce nim jak najdłużej pośmigac, i mam nadzieje ze wytrzyma długo.
W niedziele jade na testy na balonach, a jak bedzie tak tarło jak teraz to dźwigam go lekko w góre. Oczywiście mam nadzieje ze takiej konieczności nie bedzie. Tylko tak jak mówie, autko szura na wydawało by sie prostej drodze. U mnie w rejonach są koleiny tak wielkie momentami, że to po czym jezdzilem do tej pory to lodowisko. No taka lipa w Polsce, niestety.
Ale tak jak pisałem, zrobie wszystko by zminimaloziwać tarcie autka o glebe i niebawem robiie też wyparcie od resora do sciany grodziowej. Przed zlotem w Czechach napewno.
Pozdro ! ;)
eljot87 - 2009-02-06, 18:38
MC-Maxim napisał/a: | Gdybym miał możliwiść nie szurania, był bym happy. |
masz... podnieś auto:p lub woź je na lawecie:p
żartuję:p
MC-Maxim - 2009-02-06, 18:44
Jeżeli podniose to góra 1 cm. A laweta ... jeżeli taką bym miał i w komplecie pół kilometrowy podjazd, to pewnie bym skorzystał :D
Kruchy - 2009-02-06, 20:28
Wszystko fajnie, ale jak dla mnie to już jest kalectwo. Na takim setupie nie dojedziesz na żaden zlot, czy nawet po bułki do spożywczaka. To, że trzesz o asfalt to nic, gorzej jak kiedyś zakurwisz w studzienkę albo co gorsza wyrzuci cię gdzieś na trasie na koleinie i zaliczysz wyjazd w plener. Fajnie się ogląda, ale to nie ma polskie warunki, wątpię nawet czy na niemieckie. Weź pod uwagę, że Niemcy na takiej glebie jeżdżą na zloty lawetami, nawet jeśli tego nie widać gołym okiem.
PozDDRo...
MC-Maxim - 2009-02-06, 20:38
Jasne masz 100% racji, ale jak bym tak do tego podszedł nie miał bym tak niskiego traba, a tylko taki mi się podoba. Ja nie patrze aż tak drastycznie. Tak jak mówie, zakłądam balony na droge i jak bedzie tarł dalej ostro, lekko go dźwigne i powinno być git.
KamiL_ON - 2009-02-06, 21:02
Trzeba mieć Fantazje , a nie tylko narzekać na polskie drogi....
Ja swoim gleborzutem jak pojechałem do Zwickau .... to wcale tak wesoło w niemczech też nie było......
A w samym Zwickau to ładnych pare razy jak zaliczyłem wstrząsa to już mała czarna....
Ale co tam , wkoncu codziennie auto nie jezdzi..... :P
Kto nie ryzykuje Szampana nie pije........
Z mojej strony wielki szacun za odwagę.....
Sqall - 2009-02-06, 22:56
Jak wiadomo mi się bardzo ten trabant podoba. Ale z każdym dniem staje się coraz bardziej 'zwykły' dla mnie. Troszkę za dużo tych fotek jak stoi, ciągle to samo. Może i niektóre fotki ładne ale to już lepiej raz walnąć sesje i tyle. Co do gleby to chyba nie zamierzałeś śmigać tym autem dzień w dzień, tylko od święta. A jeśli chodzi o zloty to albo podnosisz troszkę albo próbujesz tak jeździć jakoś.
MC-Maxim - 2009-02-06, 23:10
No fotek za dużo bo lubie robić fotki :) Nie tyczy się to tylko Trabanta :)
Qbs - 2009-02-07, 16:16
marudzicie. dla chcacego nic trudnego. Piotrek vel Gleba do Poznania dojechal na takiej glebie caly i zdrowy.
J.J. - 2009-02-07, 16:32
na balonach qbs :] mial 2 komplety qlek [;
Qbs - 2009-02-07, 16:38
ano wlasnie to w odniesieniu do tego ze maxim chce zalozyc balony. zakladaj balony i w droge. :!:
J.J. - 2009-02-07, 16:40
a myslalem, ze myslales :D, ze Lotnik :D przyjechal na niskim profilu :)
Qbs - 2009-02-07, 16:48
myslac o tym nie myslalem ze ktos pomysli ze ja myslalem ze on na niskim profilu sie dotoczyl, to bylo by bezmyslne :-P
john'ek - 2009-02-08, 13:36
E tam tak jak kiedyś chyba lewy mówił i każdy co latał jakiś czas na glebie "Do jazdy na glebie trzeba mieć fantazje"-kamil_on też to podkreślił:) Jak nie zalezy mu na ciaglym leceniu 80/100 to pojedzie z predkoscia 60/40 moze to wkurzajace ale dojedzie na bank... Tak jak Qbs powiedzial gleba dojechał. kamik jechał a wy mu nawijacie dobrze mu z tym to see:) mi sie podoba i mysle ze nie musi dzwigac nawet o centa... i nawet na szerokiej dojedzie ale... czas go pewnie zalamie:P
Aren - 2009-02-23, 12:35
powiem wam ze na balonach to jest strasznie wysoko, zadnego krepowania sie i meczenia.
Szkoda ze nie pojechalismy nim do czech, negatywy poprostu jak szyny działały na koleiny ale to to jeszcze było by nic gdyby nie poslizgi na sliskiej drodze non stop.. :-(
ale na zywo pieknie wyglada :)
maxxx601 - 2009-02-24, 13:19
My podwyższyliśmy mpc balonami na wyprawę do szwajcarii i dojechał na tym samym kolektorze :-P
Dzordz - 2009-03-04, 16:05
Pytanie o ile zwoików przyciołes sprezynke za pierwszym razem jeszcze przy sztabce bo zamontowałem włąsnie taka na 4.5cm i mysle intensywnie nad tyłem tylko nie wiem o ile. A proporcja tył przód w mi sie u ciebie podoba.
|
|
|