2T


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 

Poprzedni temat «» Następny temat
1.1, 1.3 czy 2.0 (lub jakiś inny :)) Debata :)
Autor Wiadomość
PeQ200 


Wiek: 27
Dołączył: 18 Lis 2012
Posty: 201
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-09-19, 01:01   1.1, 1.3 czy 2.0 (lub jakiś inny :)) Debata :)

Dobra, zbieram się żeby założyć temat, o moich dokonaniach, ale się jakoś zebrać nie mogę... :P Nie ważne... Przyjdzie czas, będzie rada ;P

Po ciężkiej, mozolnej i...nieudanej próbie samodzielnego remontu blacharskiego mojego Belmondziaka (nazwa zwyczajowa, przejęta od poprzedniego właściciela ")), rozwaleniu sobie palca pękniętą tarczą (klasyczny brak osłony), straceniu motywacji i jeszcze innych... Zaświeciło słoneczko :D

Trafiłem budę od 1.1 po remoncie blacharskim :D Wszystko dzwoni (no prawie wszystko, bo prawe nadkole tył trzeba trochę popieścić), a drzwi zamykają się lepiej niż w nowej E klasie :D

No i tak sobie myślę, już perspektywicznie o silniku.

Rozsądek podpowiada mi, żeby włożyć 1.1, bo mam dobry silnik i cieszyć się ekonomicznością i tym, że wreszcie można jeździć, a nie stać :)

Pokusa mówi "wrzuć 2.0" :D

A brat - "Toć byś już sobie wstawił te 1.3"

Co sądzicie? Jakie wasze zdanie? Lepsze 1.1 czy 1.3? Bo słyszałem już różne opinie :) SWAP czy Ori? :D
 
 
 
J.J. 


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 24 Lip 2005
Posty: 3614
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2013-09-19, 08:10   

masz 1.3? jak masz wrzucaj.
jak nie, zrób by jeździł pierw potem kombinuj.
 
 
 
Golab 
lubie placki

Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 1551
Skąd: 3Mia100
Wysłany: 2013-09-19, 09:21   

J.J. napisał/a:
masz 1.3? jak masz wrzucaj.
jak nie, zrób by jeździł pierw potem kombinuj.


prawda


jak chcesz 2.0 przygotuj się na wydatki i brak wolnego czasu, bo to nie jest tylko zmiana silnika, a tez blacharka, hamulce, układ chłodzenia, zawieszenie itd.

Oczywiście jak ma być to zrobione by nie bać się o swoje zycie
 
 
 
elptakusa 


Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 278
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-09-19, 14:36   

Jak dobre 1.1 masz to pakuj do środka, fajnie śmiga ale nie powiem 1.3 od polo wpakować fajnie bo wtedy zaczyna zaginać czasoprzestrzeń no ale już wtedy polecam dołożyć serwo do hamulców, szersze kółka, usztywnić zawieszenie itp itd.
 
 
 
PeQ200 


Wiek: 27
Dołączył: 18 Lis 2012
Posty: 201
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-09-19, 21:28   

Rzekne tak... jak mowi Golab 2.0 to duzo roboty a jej mianownikiem jest kasa, ktorej nie mam. A ze chce ruszyc jak najszybciej, wiec z tej opcji zrezygnuje na pewni. Moze za pare lat sie pomysli. :-)

Nie mam 1.3, ale ewentualnie bym zakupal. Ale moje 1.1 w opinj mojego sasiada mechanika od starych vw jest w dobrej kondycji.

Gwint do tylu mam gotowy, a do przodu zwrotnice, hamulce + gwint od corsy pojdzir. Szerokie kola obowiazkowo :-D :-D Jako ze mam juz pusta komore zadam sobie trudu i wmontuje serwo.

Chyba 1.1 bedzie narazie najsensowniejsza opcja, zwlaszcza, ze nie sram kasa :-) Chociaz pokusa 1.3 jeszcze pozostaje.
 
 
 
Golab 
lubie placki

Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 1551
Skąd: 3Mia100
Wysłany: 2013-09-20, 09:06   

olej serwo, przynajmniej wiesz ze naciskasz :P
 
 
 
elptakusa 


Pomógł: 1 raz
Wiek: 32
Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 278
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-09-20, 10:59   

Przy 1.1 można olać :D Noga robi się silniejsza :D
Aż sobie wyrwałem blachę pod pedałami... pódje to pospawam lepiej :P
 
 
 
PeQ200 


Wiek: 27
Dołączył: 18 Lis 2012
Posty: 201
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-09-20, 12:00   

No się jeszcze zastanowię nad serwo, ale z drugiej strony, jak mi się zamarzy kiedyś SWAP, to będzie już zrobione. A to znowu nie wiadomo ile roboty nie jest. Chociaż z drugiej strony... to w zasadzie ma być fura głównie do POM-ów. Będzie pewnie negatyw i gleba. To w sumie jakiś rajdowych prędkości nie będę nim osiągał. A jak się jedzie wolno to i dłużej Cię widzą ;P
 
 
 
Golab 
lubie placki

Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 13 Kwi 2007
Posty: 1551
Skąd: 3Mia100
Wysłany: 2013-09-23, 09:27   

jak zamontujesz serwo, a potem bedziesz robil swapa na cos wiekszego jak 1.8 to i tak bedziesz musila pewnie zrobic nowe serwo zeby sie wszytko zmienilo
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10